Otomobil sektöründeki rekabete yeni bir boyut kazandıran Tesla, elektrikli araçlarıyla ciddi bir kitleye ulaşmayı hedeflerken yaptığı yeniliklerle de takipçilerini şaşırtmaya devam ediyor. Tesla 3 modelininde yapılan testlerde araç 0-100km hıza 6 saniyeden daha kısa sürede ulaşırken, aracın menzili en az 346km olarak belirtildi.

S modeli gibi 3 modeli de arkadan itişli ve 4×4 versiyonuyla gelirken, S modelinde bulunan 17 inçlik dikey ekrandan daha düşük olan 15 inçlik yatay ekranı 3 modelinde kullanıyor.

Tesla 3 modeliyle birçok elektrikli araçta olmayan özellikleri bir araya getiriyor. Gelen özelliklerden en yenilikçi olanı ise şüphesiz anahtarsız olarak aracın açılabilmesi gösteriliyor.

Belirtildiğine göre akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz Tesla uygulaması ile öncelikle araca kendinizi tanıyorsunuz, ardından aynı uygulama üzerinden aracı açabiliyor, çalıştırabiliyor ve kilitleyebiliyorsunuz. Tüm bu iletişimi sağlamak için uygulama, aracınız ile akıllı telefonunuz arasındaki bağlantıyı Bluetooth LE ile sağlıyor.

Tesla tasarımlarında daha önce olmayan birkaç özellik de dikkatlerden kaçmıyor. Buna göre bazı fiziksel düğmelerin kaldırılması ya da asgari oranda ufaltılması, gösterge panelinin kaldırılması gibi teknik özellikler de Tesla 3 modeliyle karşımıza çıkıyor.

Güvenlik konusunda da kendine epey güvenen Tesla, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Tesla 3 modeliyle Volvo s60 modelinin çarpma testini yayınlayarak güvenlik konusunda lider konumundaki Volvo’ya da kafa tuttuğunu açıkça ilan ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=prantu6RNgI

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version