Söz konusu drag yarışı olduğu zaman Porsche’un Taycan 4S modeli hem Tesla Model 3 Performance, hem de Tesla Model S P100D’nin gerisinde kalıyor. Her iki Tesla modeli de Taycan’ı rahatlıkla yenebilecek kadar atikler.

Taycan 4S, Model 3’ten daha pahalıya satılıyor

Aslına bakılırsa bu pek adil bir yarış olmayabilir. Neticede 4S en hızlı Taycan değil, bu onur Turbo S’e ait. Fakat yine de performans aracı olduğu aşikar. Üstelik ABD’de 54 bin 990 dolara satılan Model 3 Performance’e kıyasla çok daha pahalıya satılıyor. Öte yandan Taycan 4S, 133 bin dolara satılan Model S P100D’den daha ucuz. Daha yeni ve hızlı olan Tesla Model S Performance için istenen fiyat ise 99 bin 990 dolar.

Taycan 4S’in Performance Battery isimli hem performanslı, hem büyük bataryalı versiyonuna 103 bin 800 dolar fiyat biçilmiş. Taycan 4S Performance Battery Plus paketi ise 110 bin 380 dolara alıcı buluyor.

Ancak haberin konusu bu değil. Rusya’da çekilen bir videoda Tesla Model 3 Performance ve Porsche Taycan 4S bir drag yarışına sokuldu. Sonuç ise şaşırtıcı bir şekilde Tesla’nın lehineydi.

Daha pahalı ve yeni bir model olmasına rağmen Taycan 4S, Model 3 Performance’nin gerisinde kaldı. Üstelik iki araba arasındaki mesafe hiç de azımsanacak gibi değil!

Videonun devamında gerçeğe en yakın performans sonuçlarını elde edebilmek için yarışlar tam 10 kez tekrarlanıyor. Tesla Model 3 Performance’in yanı sıra Model S’in de Taycan 4S’e karşı performansını videoda izleyebilmeniz mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version