Yurtdışında yaşayan ve Tesla Model 3 sahibi olmak için fırsat kollayanlara müjdeli haber! Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, önümüzdeki günlerde uzun süredir askıya aldığı programı yeniden başlatıp rezervasyon kabul etmeye başlayacak. Dahası, en pahalı Model 3 paketlerinin fiyatlarında da ciddi oranda indirime gidilecek.

Model 3’ün en pahalı paketi olan Performance, bugüne dek normalde 78 bin dolar ücretle müşterilerin beğenisine sunuluyordu. Baz modelin sadece 35 bin dolara satıldığını hesaba katarsak Performance’in ne kadar pahalı olduğu daha iyi anlaşılabilir. Neyse ki şimdilerde Model 3 Performance paketinin fiyatı 64 bin dolar olarak güncellendi. 14 bin dolarlık bu indirim hiç de fena sayılmaz.

Paketlerde değişiklik yapıldı

Ancak burada ufak bir nüans var. Tesla, Performance’in yanı sıra Performance Upgrades adını verdiği bir diğer yeni paketi daha devreye aldı. Bu paketi tercih eden Model 3 sahipleri saatte 250 km/s maksimum hız değerine ulaşabiliyorlar. 20 inç büyüklüğündeki özel jant ve lastikler, alüminyum kaplama pedal seti ve karbon fiber spoyler de cabası. Ayrıca Autopilot özelliğinde tamamen sürücüsüz otonom seyahat özelliği mevcut.

Gayet lüks olan paketin fiyatı ise 72 bin dolar olarak belirtiliyor.

Dual Motor’un da fiyatı düştü

Tesla aynı zamanda Model 3 Dual Motor‘un fiyatında da 1,000 dolarlık bir indirime gitti. 52 bin dolara çift motorlu Model 3 sahibi olabilmek artık mümkün. Sorun bu araç için binlerce kişinin sıraya girmiş olması ve Tesla’nın halen daha beklenen üretim adedini yakalayamaması.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version