Her ikisi de elektrikli otomobil modelleri üreten Tesla ve Jaguar‘ın geride bıraktığımız Temmuz ayına ait satış rakamları kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre Jaguar bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 kayıpla dünya genelinde 10 bin 922 adet araba satmayı başardı. Öte yandan yılın ilk 7 ayında 105 bin 47 adetlik aracın satılması ise istikrarlı bir sonuç olarak değerlendirildi.

Tesla her kategoride daha önde

İşin ilginç tarafı şu ki, Jaguar‘ın dünya çapındaki araç satış rakamları Tesla‘nın sadece ABD‘de sattığı araç sayısından daha az. Öyle ki Kanada‘yı hariç tuttuğumuzda bile geçen ay Model 3‘ten ABD genelinde tam 14 bin 250 adet satıldı.

Bu da Tesla‘nın tek bir modelinin Jaguar‘ın tüm araç satışlarını geride bıraktığı anlamına geliyor. Rakamlar, sektöre sonradan dahil olan yenilikçi Tesla’nın başarısını göstermesi açısından manidar.

Land Rover’i geçebilmek kolay değil

Tesla’nın Jaguar Land Rover marka araçları sollayabilmesi içinse biraz daha zamana ihtiyacı var. Temmuz ayında 36 bin 144 adet satan Land Rover marka araçlardan 2018’in ilk 7 ayında 354 bin 363 tane satıldı. Yine de uzmanlar Tesla’nın Land Rover’i geçebilmesi için 6 ila 12 ay gibi kısa bir zaman dilimine ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor.

Jaguar’ın ilk tam elektrikli otomobil modeli I-PACE‘in ise Tesla Model X‘e alternatif olarak geliştirildiği biliniyor. Çıkışından bu yana 418 adet satılan arabadan sadece Temmuz ayında 223’ü sahiplerine kavuştu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version