Tesla çok sevilen Model 3’ün üstü açık versiyonunu resmî olarak üretmeyecek, ancak bu Elon Musk’ın en küçük arabasıyla gezinirken saçlarınızı rüzgarın hiçbir zaman okşayamayacağı anlamına gelmemeli. Bugüne dek çoğu Amerika menşeli birçok modifiye şirketinin Model 3’ü farklı şekillere büründürdüğünü görmüştük. Mesela aracın kamyonete bile çevirmişlerdi.

Bugün ise başka bir modifiye firması, Model 3’ün tavanını komple sökerek “convertible” yani üstü açık hale getirmiş bulunuyor.

Model S’in de üstünü açmışlardı

Newport Convertible Engineering veya kısa adıyla NCE, normal arabaları üstü açık hale dönüştürmesiyle bilinen bir şirket. 2014 yılında firma Tesla Model S’in üstü açık versiyonunu duyurmuştu. Otomobil üreticisinin premium elektrikli sedan modelinin üstü açılabilir hale gelmesi, yerli ve yabancı basında bir hayli ses getirmişti doğrusu.

Bugün ise aynı şirket daha küçük ve daha ucuz Model 3’e el atarak üstü açık bir modele dönüştürmüş durumda. Aracın tavanı ve arka camı sökülmüş, bunun yerine kumaştan imal edilen soft-top hazırlanmış. Katlanarak tavan daha sonra arka bagaj bölmesine saklanabiliyor.

Autopilot sürüş asistanı çalışmayacak

Sorun şu ki Tesla, Autopilot yazılımı için bazı kameraları aracın B sütununa yerleştiriyor. Aracı üstü açık hale getirmek için NCE bu sütunu kesmiş. O yüzden kuvvetle muhtemel Autopilot yazılımı üstü açık Model 3’lerde çalışmayacak.

Bu arada NCE, Model 3’lerin üstünü açmanın maliyetini de 30 bin dolar olarak açıkladı. Buna Model 3’ün kendi fiyatı dahil değil. Üstelik 30 bin dolarlık fiyat manuel üstü açık versiyon için geçerli. Eğer otomatik açılır kapanır bir sistem istiyorsanız 40 bin doları gözden çıkarmanız gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version