Şirketin CEO’su Elon Musk, Tesla’nın Model 3 isimli elektrikli modeli piyasaya çıktığında aracın 35 bin dolar maliyetle satışa sunulacağını duyurmuştu. Halihazırda aracın 35 bin dolarlık baz versiyonunu satın alanlar halen daha arabalarına kavuşabilmiş değiller, çünkü çok fazla talep var ve fabrikaların üretim kapasitesi ortada. Tesla ise yavaş yavaş hedeflediği satış rakamına ulaşmaya başladığı için Model 3’ün fiyatlarında 1,100 dolarlık indirime gitme kararı aldığını açıkladı.

İndirim tüm modellerde geçerli

Evet, geldiğimiz noktada Tesla Model 3’ün fiyatı 1,100 dolar indirildi. Bu de Model 3’ün vergiler hariç başlangıç fiyatının 42 bin 900 dolara kadar gerilediği anlamına geliyor. İyi haber şu ki, bahsi geçen indirim arabanın tüm paketleri için geçerli. Sürekli dört çeker, arkadan itişli ve performans modelleri de indirimden faydalanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Tesla sözcüsü, yaptıkları indirimin şirketin referansla araba satın alma programını kapatmasının bir sonucu olduğunu dile getirdi. Hatırlanacağı üzere Tesla satın alan bir kişi, bir arkadaşını kendi koduyla Tesla satın almaya ikna ederse Supercharger şarj istasyonu ağını ücretsiz olarak kullanabiliyordu. Ancak bu program geçtiğimiz haftalarda iptal edildi.

35 bin dolar bandına ulaşmaya çok var

Tesla’ınn vergiler dahil 35 bin dolara Model 3 satma idealine ulaşması için halen daha kat etmesi gereken çok mesafe var. Eğer fiyatlar bir gün bu seviyeye kadar düşerse birçok pazarda elektrikli modellerin kullanım oranı artış gösterecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version