Tesla tarafından geliştirilen ve dünyanın ABD ile sınırlı kalmayıp başka birçok ülkesinde satışa sunulan ilk elektrikli otomobil modeli olması hasebiyle özel bir yere sahip olan Model 3’ün daha ucuz bir versiyonu geliştirildi.

Menzil kapasitesi “orta” olarak kayıtlara geçen arabanın başlangıç fiyatı vergiler hariç 45 bin dolar olarak belirlendi. Tam dolu batarya ile yaklaşık 420 kilometre kadar mesafe kat edebilen yeni aracı Tesla CEO‘su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile resmen duyurmuş oldu.

Model 3’ün normal sürümünde batarya kapasitesinin 500 kilometrelik bir menzil boyunca yeterli olması planlanıyor. Daha uygun fiyatla satılacağı için Model 3’ün ucuz sürümünde bataryanın performansı biraz düşük olacak.

Sipariş kabulüne başlandı

Öte yandan Tesla’nın web sitesi de Model 3’ün ucuz versiyonunu satın almak isteyen müşteriler için güncellendi. Bundan böyle ABD‘de yaşayan Tesla tutkunları, uygun fiyatlı Model 3‘ü satın almak için sipariş verebilecekler. Kanada vatandaşları için de sipariş kabulüne ilerleyen günlerde başlanacak.

Konuya ilişkin Twitter‘da bir dizi açıklamalara imza atan Musk, önümüzdeki ayın ilk günlerinden itibaren sipariş veren müşterilere araçlarının 6 ila 10 haftalık zaman dilimi içerisinde teslim edileceği bilgisini de not düştü.

Autopilot özelliği satın alınabilir

Bu arada Tesla’nın ucuz Model 3 için Autopilot özelliğini tıpkı diğer modellerinde olduğu gibi ücret karşılığı sattığını belirtmekte fayda var. Bunun için müşterilerin 5 bin dolar ödemeyi gözden çıkarmaları gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version