Tesla‘nın süper hızlı elektrikli otomobili Model S‘in drag yarışlarında ne kadar performanslı olduğu, herkesin malumu. Özellikle video paylaşım ağı YouTube‘da gerçekleştirilecek kısa bir arama, bu muhteşem modelin geride bıraktığı onlarca aracı gözler önüne serecektir. Ancak Tesla Model S‘in son olarak Nissan GT-R‘ı sollamış olması gerçekten ilginç.

Hollanda‘da düzenlenen bir drag yarışı etkinliğinde Model S, içten yanmalı motorla çalışan GT-R‘ın yanı sıra bir dizi başka arabayı da saf dışı bırakmayı başarmış bulunuyor. Bu modellerin arasında Audi RS 6‘ya ek olarak 500 beygirden fazla güç üretebilen modifiyeli Honda Civic, Ford Mustang ve hatta Corvette C7 dahi bulunuyor.

Model S’in yukarıda ismi geçen araçları solladığı drag yarışı videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Video aracılığıyla elektrikli otomobilleri temsil eden Tesla Model S P85D ve P100D‘nin performanslarına şahitlik edebilmeniz mümkün. P85D‘de 375 kW, yani 503 beygir güç üretebilen bir elektrikli motor yer alıyor. 0’dan 100 km/s’ye ulaşması sadece 3.1 saniye süren araçtan daha güçlü olan P100D ise tam bir canavar!

MotorTrend‘in haberine göre P100D‘de yer alan Ludicrous+ modu sayesinde araç 588 beygir gücüne ulaşabiliyor. 0’dan 100 km/s’ye 2.3 saniye gibi kısa bir sürede çıkan çift motorlu modelin sürekli dört tekere güç aktardığını da belirtmekte fayda var. Hal böyle olunca yol tutuşu ve hızlanması inanılmaz derecede performanslı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version