Sadece tamamen elektrikten güç alan yarış otomobillerinin boy gösterdiği Formula E‘ye çok benzeyen Electric GT yola çıkalı sadece 2 yıl kadar oldu. Şimdilerdeyse günlük kullanıcıların beğenisine sunulan Tesla Model S‘in modifiye edilmiş ve piste hazır hale getirilmiş bir versiyonunun Electric GT‘de yarışacağı ortaya çıktı.

Yarış için özel modifiye edildi

Kasım ayında başlayacak olan yarışlarda boy göstermesi planlanan Tesla Model S ile ilgili Electric GT Holdings‘in resmî Twitter hesabından çeşitli paylaşımlar gerçekleştirildi. Barcelona‘daki etkinlikte yarış için özel geliştirilen Model S’in özellikleri kamuoyuyla paylaşıldı.

EPCS kod adını taşıyan V2.3 Tesla P100DL modeli, günlük kullanıcılara teslimatı gerçekleştirilen P100D‘nin bir tık daha altında konumlandırılabilecek bir araç. Yarışa hazır hale getirilirken yapılan modifikasyonlar arasında ise gövde bileşenlerinin karbon fiber malzemeyle değiştirilmesi ve koltukların iptal edilip roll cage kurulması yer alıyor. Bu sayede aracın ağırlığı 500 kilogram kadar azaltılmış.

Arka bagaj kapağının üzerine kurulan spoylerle yere daha yakın hale getirilen ve ağırlık merkezi dengelenen P100D’nin süspansiyonu güncellenmiş, yarış için özel fren kaliperleri takılmış ve Pirelli P Zero ıslak / kuru lastikler tercih edilmiş.

790 beygirlik canavar

100 kWh bataryaya ev sahipliği yapan modelin tek şarjla 90 km menzili var. 0’dan 100 km/s’ye çıkışı sadece 2.1 saniye alan aracın çıkabileceği maksimum hız ise 250 km/s olarak belirtiliyor. Toplam beygir gücü ise 790.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version