“Milyoner dahi” lakaplı Elon Musk bir kez daha söz konusu elektrikli otomobiller olduğu zaman kendinden ne kadar emin olduğunu gösterdi. Sahibi olduğu Tesla markasının fiyat etiketi en yüksek modellerinden biri olan Tesla Model S’in Long Range Plus versiyonunu test eden EPA’nın belirlediği menzili düşük bulan Musk, burada EPA’nın kesin olarak bir hata yaptığını öne sürmüştü.

Nitekim bugün ortaya çıkan  veriler Musk’ı teyit etti. Model S’in Long Range Plus versiyonu bundan birkaç ay kadar önce yapılan EPA testine göre 629 kilometre yol gidebiliyordu. Musk bu verinin kesin olarak hatalı olduğunu öne sürmüş, aracın en az 643 kilometre mesafe kat edebileceğini belirtmişti.

Model S’in en uzun menzilli versiyonu güncellendi

Model 3 ve Model Y isimli elektrikli arabalarda kazandığı tecrübe doğrultusunda Tesla, Model S’in en uzun menzil kapasitesine sahip aracı güncelledi.

Yapılan değişiklikler daha çok aracın toplam ağırlığını azaltmak ve enerji verimliliğini arttırmak odaklıydı. Bunun için Tesla mevcut parçaları daha hafif olanlarıyla güncelledi. Mekanik yağ pompasını elektrikli versiyonla değiştiren Tesla, yeniden enerji üreten frenleri daha düşük hızlarda çalışabilecek şekilde yeniledi. Bu sayede bataryayı şarj edebilmek için yüksek hıza çıkma ihtiyacı ortadan kalkmış oldu.

Tesla’nın yeni nesil 8.5 inçlik “Tempest” isimli aerodinamik jantlarının da kullanılmasıyla birlikte Model S Long Range Plus’ın menzil değeri arttı. Modelin şu sıralar ABD’de 5 bin dolar indirime girmiş olması ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version