Elektrikli otomobil modellerinin en büyük handikapı, menzil kapasitelerinin çoğu zaman sınırlı olması. Üstelik dizel ve benzinli modellerin deposunu doldurmak çok hızlı ve kolay, çünkü benzin istasyonları her ülkede yaygın. Fakat aynı şeyi elektrikli otomobillerin şarj istasyonları için söyleyebilmek mümkün değil. Keza şarj istasyonu bulsanız bile bataryanın tam dolması için saatlerce beklemek zorunda kalabiliyorsunuz.

Bu sebepten ötürü uzun menzil kapasitesiyle gelen elektrikli modeller daha çok tercih ediliyor. Şimdilerde aldığımız yeni bir haberse Tesla’nın eski modellerinin menzil kapasitesini arttıracağına işaret ediyor.

Araçların motorları yeni modele yükseltilecek

Electrek’te yer alan habere göre isminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, Tesla’nın Model S ve Model X isimli araçlarının motorlarını yenileyeceğini belirtti.

Modellere eklenecek olan bu yeni motorlar mıknatıs direncine sahip olacak ve Model 3’te kullanılan güç ünitesine hayli benzeyecek. Eski modellerde kullanılan AC indüksiyon motorunun aksine bu yeni motorlar aracın hem daha sessiz, hem de daha uzun menzilde çalışabilmesini mümkün kılacak. Yani bir taşla iki kuş.

S ve X’in satışları düşüş eğiliminde

Bahsi geçen haberin devamında Model S ve Model X‘in satış rakamlarının son finansal çeyrek yılda ciddi manada düşüş gösterdiği bilgisi de yer aldı. Ancak Tesla bu iki modelin motorlarını uygun bir ücretle yenileyerek daha uzun menzil vaat edebilirse, gidişat tam tersi istikamete dönebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version