Elektrikli otomobil” dendiğinde akla ilk gelen marka olarak tanımlayabileceğimiz Tesla, kurulduğu günden bu yana toplumun geniş kesimine hitap edebilen modeller üretmeyi başardı.

Öyle ki Tesla’nın bugüne kadarki en büyük sorunu, sürekli olarak artan talebi karşılamıyor oluşuydu. Özellikle Model X‘in üretim bandında yaşanan sorunlar, sırada bekleyen müşterilerin homurdanması derken Tesla’nın hisselerinde ciddi düşüş kaydedilmişti.

Son tarih belli oldu: 1 Kasım

Neyse ki şimdilerde Tesla bu soruna bir çözüm bulmuşa benziyor, ancak bu çözümün herkesi memnun edeceğini söyleyebilmek mümkün değil.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk‘ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 1 Kasım tarihinden itibaren Tesla Model S ve Model X alıcılarının araba siparişlerini özelleştirirken daha az seçenekle karşılaşacaklarını belirtti.

Buna göre adı geçen modellerin iç döşeme tercihlerinde çok fazla alternatif sunulmayacak. Ahşap veya deri döşeme seçeneklerinin yanı sıra koltuk konfigürasyonlarının da sınırlanması söz konusu olabilecek.

Üretimi kolaylaştırması hedefleniyor

Çoğu müşteriyi mutlu etmeyen bu kararın gerekçesi yine Musk tarafından açıklandı. Bu kararla üretim sürecini çok daha kolaylaştırmayı hedefleyen Musk, saatte üretilen otomobil sayısının bu kararla birlikte daha da artmasını amaçlıyor.

Şu aşamada alınan bu yeni kararın üretimi ne denli hızlandıracağı açıklanmış değil. Ancak insanların farklı renk ve döşeme seçeneklerini tercih edemeyecek olması, gözle görülür bir hızlanmaya katkı sağlayabilir. 1 Kasım’dan sonra bu konuya ilişkin daha fazla bilgiye ulaşabilmeyi umuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version