Tesla‘nın performans ve güvenlik odaklı aracı Model X aracı ABD’de gerçekleşen kazada paramparça oldu! Ancak neyse ki araçta sadece sürücü bulunuyordu ve kendisi de önemli bir yaralanma olmadan Model X‘ten sağ çıkmayı başardı. Üstelik arabanın tamamen yanmasına rağmen!

Bahsi geçen kaza, Kaliforniya eyaletinin Fremont şehrindeki Paseo Padre yolunda gerçekleşti. Yüksek hızla giderken birden ağaca çarpan aracın alev almasının ardından yol trafiğe kapatıldı, polis ve itfaiye hemen olay yerine intikal etti.

Direksiyonun başındaki kişi Tesla çalışanıymış

Şuan için kazaya ilişkin diğer detaylar bulanıklığını koruyor, ancak araç sahibinin bir Tesla çalışanı olduğunu biliyoruz. Zaten kaza da Fremont‘ta, yani Tesla’nın fabrikasının bulunduğu ilçede gerçekleşmiş. Arabanın ağaca çarpmasının sebebinin ise aşırı yorgunluk ve dikkatsizlik olduğu tahmin ediliyor.

Fremont Polis Departmanı kazaya dair ilk açıklamalarını Twitter’dan yaptı.

Tesla’dan kazaya ilişkin açıklama yapıldı

Bu arada Tesla, kazanın ardından yaptığı basın açıklamasında “Yerel otoritelerle kazaya dair detayları öğrenmek için iletişim halindeyiz ve tam işbirliği önermiş durumdayız. Arabanın aldığı hasar yüksek hızla gerçekleşen çarpışmanın sonucu ortaya çıkmış. Bu da sadece elektriklilerde değil, her türden arabada yangın çıkmasına sebebiyet verebilir. Sürücünün güvende olduğundan ise memnuniyet duyuyoruz” cümlelerine yer verdi.

Model X bu kazanın ardından sürücünün sağ kurtulmasıyla ABD’de satılan en güvenli otomobil olduğunu bir kez daha göstermeyi başardı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version