Bundan iki yıl önce ilk kez tamamen elektrikle çalışan konsept modelini tanıtan İngiliz otomobil üreticisi Jaguar, nihayet I-Pace SUV modelinin üretime hazır versiyonunu görücüye çıkardı.

Oldukça keskin hatlara sahip olan beş koltuklu crossover modeli, her zaman olduğu gibi Jaguar’ın lüks segmente hitap eden ürün gamı arasındaki yerini alacak. Fakat aracın en büyük rakibi, yıl sonu satışa çıkacak olan Tesla‘nın elektrikli SUV’u Model X. Fiyatı henüz belli olmayan araç hakkında daha detaylı bilgiye muhtemelen Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında ulaşabilmek mümkün olacak.

90 kWh bataryaya sahip olan I-Pace’in menzili yaklaşık 390 kilometre kadar. Bu da günümüz elektrikli otomobil modellerine göre gayet iyi bir rakam. Üstelik Jaugar’ın iddiasına göre araçta kullanılan bataryayı yalnızca 40 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj edebilmek de mümkün. Bunun için 100 kW DC hızlı şarj istasyonlarını kullanmak gerekebiliyor.

I-Pace’in performansı da kesinlikle yabana atılır gibi değil. Aksler üzerine konumlandırılan çift motoru sayesinde 394 beygir güç üretebilen araç, 0’dan 100 km/s’ye yalnızca 4.5 saniyede çıkabiliyor. Havalı süspansiyonlar standart olarak sunulduğu için aracın kullanımı da inanılmaz keyifli ve rahat.

Keza Jaguar’ın gelişmiş sürüş asistanı yazılımları da şoförlere güvenli bir seyahat deneyimi için eşlik ediyor.

Akıllı asistanla uyumlu çalışıyor

Amazon’un geliştirdiği akıllı asistan Alexa ile uyumlu çalışan I-Pace’in şarj durumunu telefon üzerinden sesli komut yardımıyla sorgulayabilmek de mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version