Tesla, merakla beklenen Model Y isimli crossover SUV aracının üretimine önümüzdeki Kasım ayı itibariyle başlayacak. Bu iddiayı öne süren kaynaklara göre Model Y, şirketin Kaliforniya‘nın Fremont şehrindeki fabrikasında üretim bandına girecek.

Tedarikçilerden teklif alınıyor

Model 3’ün teslimatlarını yetiştiremediği için borsada ciddi manada kan kaybına uğrayan ve müşterilerin yoğun tepkisiyle karşılaşan Tesla, şimdilerde Model Y’nin parçaları için tedarikçilerden teklif toplamaya başladı bile. Ayrıca Model Y, iki yıl sonra Çin’deki fabrikalarda da üretilecek ve buradan tüm dünyaya dağıtılacak.

Hedeflenen teslimat rakamları yakalanamadı

Yukarıda yer alan iddiaların kaynağı ise Reuters. Tesla’nın tedarik zinciri hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde Model Y’nin geçtiğimiz Temmuz ayından beri teslimatlarına başlanan Model 3’e eşlik edeceği belirtildi.

Üretim hattında yaşanan darboğazlar ve sıkışıklıklardan dolayı bir türlü istediği teslimat oranlarını yakalayamayan Tesla, Model Y’nin de üretiminin başlamasının ardından zor günler geçirebilir. Ancak muhtemelen elektrikli otomobil üreticisi bunun için gerekli önlemleri de almak için harekete geçmiştir.

Model 3’le aynı platformu paylaşabilir

Tesla’nın tedarikçi zincirine gönderdiği talep formunda fabrikaların ihtiyaç duyduğu tüm parçaların detaylı bir listesi yer aldı. İşi almak ve Tesla’nın tedarik ağına dahil olmak isteyen şirketler en ucuz teklifte bulunmak zorundalar. 

Tamamen yeni bir mimari üzerine inşa edileceği konuşulan Model Y’nin Model 3’le aynı platformu paylaşacağı da iddia ediliyor. Bunlardan hangisinin doğru çıkacağını ise zaman içinde öğreneceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version