Tesla modellerinde kullanılan otonom sürüş teknolojisi her geçen gün kendini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ediyor.

NVIDIA‘dan tedarik edilen işlemcileri ve üst düzey LIDAR sensörleri sayesinde araçlara etrafındaki tüm nesneleri tanımlama yeteneği kazandıran ABD’li elektrikli otomobil üreticisi, şimdilerde iki yeni özellik içerek güncellemeyi araçlara dağıttı. Bu sayede sürücülerin kazara kendi şeritlerinden ayrılmalarının önüne geçilmiş olunacak.

Artık trafikte seyretmek daha güvenli

Şeritten Ayrılma Uyarısı adı verilen yeni sistem aktif hale getirildiği zaman sürekli olarak şeridi takip ediyor ve sinyal verilmeksizin şerit terk edildiğinde, eğer sürücünün elleri direksiyonun üzerinde değilse hemen uyarı veriyor. Aracı kullanan kişinin direksiyonu tutmadığı tekrar tekrar fark edilirse araba otomatik olarak yavaşlıyor ve dörtlü ikaz ışıklarını yakmaya başlıyor.

Acil Şerit Ayrılma Önleyicisi isimli ikinci sistem ise çok ilginç. Arabanın şeridinden ayrıldığını fark ettiği anda devreye giren bu gelişmiş yazılım, muhtemel bir kazayı önceden sezerek otomatik olarak direksiyonu çeviriyor ve aracın yeniden kendi şeridine dönmesini sağlıyor.

Şeritten Ayrılma Uyarısı‘nın aksine bu özellik isteğe göre kapatılamıyor, her sürüşte otomatik olarak açılıyor.

Tamamen ücretsiz olması avantaj

Autopilot özelliğini satın almış olan tüm Tesla araçlarına dağıtılmaya başlanan bu yeni güvenlik önlemi için hiçbir şekilde ücret ödenmeyecek olması güzel bir gelişme. İlk başta Model 3’ün alacağı güncelleme sırasıyla Ekim 2016’dan sonra üretilen Tesla’lara dağıtılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version