ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla‘nın CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda araçlara gelecek yeni bir özelliğin müjdesini verdi.

Buna göre Tesla modelleri önümüzdeki 6 hafta içinde hazır olacak yeni güncellemeyle beraber otomatik olarak park etme özelliğine kavuşacak. “Summon” adı verilen bu özellik sayesinde araçlar hiçbir şekilde insan müdahalesine ihtiyaç duymaksızın otoparkta hareket edip boş park yeri bulacak. Üstelik park yerlerindeki tabelaları da okuyabilecekler.

6 haftaya hazır olacak

Halen daha geliştirme aşamasında olan bu yeni özelliğin 6 haftalık süre zarfında hazır hale gelmesi planlanıyor. Her zaman olduğu gibi OTA, yani WiFi aracılığıyla güncelleme şeklinde yayınlanacak olan güncelleme son 2 yılda üretilen tüm Tesla araçlarında kullanılabilecek. Yani yeni güncelleme Autopilot V2+ donanımına sahip modeller için geliştiriliyor.

Aslına bakılırsa bahsi geçen yeni özelliğin çok daha basit bir versiyonu halihazırda Tesla sahiplerince kullanılıyor. Sürücüler araçlarını dışarıdan park ettirebiliyorlar, evet, ancak bu yeni özellik aracın tamamen kendi başına boş park yeri bulabilmesini de sağlayacak. Yani çok daha gelişmiş, ileri seviye bir teknoloji olacak.

Zaman tasarrufu ve konfor vaat eden özellik şimdiden Tesla sahiplerini heyecanlandırmışa benziyor.

Park yeri telefona kaydedilecek

Bu arada arabanın park edildiği nokta, araç sahibinin akıllı telefonuna gönderiliyor ve tek bir tuşla araç sürücünün yanına kadar kendi başına gelebilecek. Nasıl, sizce de harika değil mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version