Koronavirüs salgınının yatağa düşürdüğü hastalarda nefes alma sorunu baş gösterdiği için solunum cihazına hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuluyor şu sıra. Üretmesi zor ve pahalı olan bu cihazlara olan talebin fırlaması sonucu otomobil üreticileri de artık mühendislerine bu medikal cihazı üretme talimatı vermiş bulunuyor.

İyi haber şu ki, Ford ve General Motors’tan sonra bu kez Tesla mühendisleri solunum cihazı prototipi üretmeyi başardı. ABD’li elektrikli otomobil üreticisi geçtiğimiz Pazar günü resmî YouTube kanalına yüklenen videoyla solunum cihazının prototipini tanıtmış oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=zJsej1MJ2nw

İşin ilginç tarafı solunum cihazının tasarımında kullanılan parçaların büyük çoğunluğu Tesla modellerinde kullanılan yedek parçalardan meydana geliyor. Bu ilk başta garip gelse de Tesla’nın amacı böyle yaparak üretim sürecini hızlandırmak, yeni parça tedarik etmektense halihazırda var olan parça stoğunu kullanmak.

Keza yine videoya bakarsak solunum cihazının tasarımında Model 3’te kullanılan dokunmatik ekran, bilgisayar ve kumanda sisteminin aynen kullanıldığını görüyoruz. Kameraya konuşan mühendislerden biri de “Halen daha kat etmemiz gereken yol var, ancak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diyor.

New York’taki fabrika geri açılabilir

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin New York’taki fabrikasını yeniden açmayı planladığını duyurdu. Fakat bu kez fabrikada otomobil değil solunum cihazı üretimi gerçekleştirmek için.

30 Mart tarihinde Ford önümüzdeki 100 gün içerisinde 50 bin adet solunum cihazı üreteceğini açıklamıştı. Bakalım Tesla’dan buna benzer bir açıklama gelecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version