ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yeni müşteri referans programının başladığını resmen duyurdu. Buna göre Tesla modellerini arkadaşlarına tavsiye eden bir kullanıcı, tavsiye sonucu arabanın satın alınması durumunda çeşitli ödüller kazanacak.

Oysa hatırlanacağı üzere Tesla daha önce de bahsi geçen programı yürütüyor, arkadaşlarına araba tavsiye edenlere Supercharger isimli şarj istasyonu ağından ücretsiz faydalanma imkânı sunuyordu.

Fakat zaman içerisinde bu hizmet Tesla için çok maliyetli hale gelmeye başladı, hal böyle olunca servis sonlandırıldı. Bugün geldiğimiz aynı program, daha ucuza mal edilebilecek hediyelerle yeniden aktif hale getirildi.

Geçtiğimiz ay askıya alınmıştı

Daha önce de bahsettiğimiz üzere Tesla, geçtiğimiz 1 Şubat tarihinde orijinal referans programını yüksek maliyetleri gerekçe göstererek sonlandırmıştı. 2015 yılından beri müşterilerce kullanılan bu program, Tesla’nın mevcut kullanıcı kitlesinin markaya duyduğu sadakat ve bağlılığı pekiştirme noktasında gayet etkiliydi.

Fakat Tesla’nın karşısına iki seçenek çıktı: Ya bu hizmeti sunmaya devam edip sıfır otomobillerin fiyatını yükseltecek, ya da hizmeti askıya alıp model fiyatlarında indirime gidecekti.

1,000 mil boyunca bedava şarj!

Henüz çiçeği burnunda olan yeni müşteri referans programı, öncekine kıyasla bazı kısıtlamalar içeriyor. Arkadaşlarına Tesla’yı tavsiye eden ve aracı satın almasını sağlayan mevcut müşteriler, Supercharger ağından 1,000 mil boyunca bedava faydalanabilecek ve araçlarını şarj etmek için tek kuruş ödemeyecekler.

Yeni bir müşteriyi Tesla’ya kazandıran kullanıcılar ise her ay Model Y, her hafta ise Roadster modelini kazanma şansını yakalayacaklar. Ödül olarak verilecek bu araçlar Elon Musk ve Franz von Holzhausen tarafından imzalanmış olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version