Volvo ve Geely ortaklığındaki elektrikli otomobil markası Polestar, 2021 model Polestar 2’nin ABD fiyatını resmen duyurdu. Kendine rakip olarak Tesla Model 3’ü seçen araba şık görünümü ve yüksek performansıyla öne çıkıyor.

Modelin başlangıç fiyatı ise 59 bin 900 dolar olarak belirlenmiş. Ülke genelindeki bazı eyaletlerin verdiği 7 bin 500 dolara varan elektrikli otomobil teşviklerini kullanarak bu miktarı daha da aza indirebilmek mümkün.

Öte yandan belirlenen bu başlangıç rakamı, Polestar’ın 2019’da Polestar 2 için öngördüğü tahmini fiyatın 3 bin dolar kadar daha düşüğüne tekabül ediyor. Elektrikli fastback modelinin beklenenden ucuza satışa çıkması kuşkusuz müşterileri memnun edecek bir gelişme.

Parasının hakkını tam olarak veriyor

Polestar 2 sahipleri yapacakları ödeme karşılığında 408 beygirlik gücü sürekli olarak dört tekerleğe aktaran 78 kWh bataryalı bir araca kavuşmuş olacaklar. 0’dan 100 km/s hıza 5 saniyenin altında çıkan araba Polestar’ın açıklamasına göre tam dolu batarya ile 440 kilometre yol gidebiliyor. Ki bu da gayet yeterli, en azından rakiplerinin gerisinde değil.

Birçok farklı paket seçeneği sunulacak

Ek olarak Polestar, farklı müşteri kitlelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için Polestar 2’yi farklı paket seçenekleriyle satışa çıkaracağını açıkladı. 20 inç dövme jantların yanı sıra Öhlins marka damper ve Brembo fren kaliperlerinin kullanılacağı 5 bin dolarlık Polestar 2 Performans Paketi gibi.

İsteyen müşterilerse iç döşemede Nappa derisini opsiyonel olarak tercih edebilecekler. Metalik boya seçeneği için ise 1,200 dolar ödemek gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version