Tesla tarafından üretilen ve tamamen elektrikle çalışmasıyla dikkat çeken Semi isimli kamyon modeli, ilk teslimatını gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk‘ın Instagram‘dan paylaştığı aşağıdaki görsel, Semi’nin ilk teslimatını gösteriyor.

Semi’nin çıktığı yolculuk bizzat Tesla şirketi için gerçekleştiriliyor. Tesla Semi kamyonlarına yüklenen batarya paketleri, şirketin Kaliforniya‘daki fabrikasından yola çıkarak Nevada eyaletindeki büyük fabrikasına ulaştırılacak.

İki kamyon yola çıktı

Ayrıca Musk, kamyonları çalışır halde görmek isteyenler için halk açık bir etkinlik düzenlemeyi de ihmal etmedi. Biri siyah, biri beyaz renkli iki kamyondan beyaz olanının üzerinde büyük harflerle yazılan “Premier” yazısı da dikkat çekti.

Tesla, seyahat planıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan da kaçındı. Araçların kaç kilometrede bir mola vereceği veya hangi rotayı kullanacağı ne yazık ki bilinmiyor. 

Dünyanın en güvenli ve rahat kamyonu!

Elektrikli kamyon modeli Semi, üreticisi Tesla tarafından emsallerine kıyasla dünyanın en güvenli ve rahat kamyonu olarak nitelendiriliyor. Toplam 4 adet motora ev sahipliği yapan Semi’nin 40 ton yüklüyken 0’dan 100 km/s hıza çıkması yalnızca 20 saniye alıyor. 

800 kilometre menzile sahip baz modelin fiyatı 180 bin dolardan başlarken, 480 kilometre menzilli Semi’ye 150 bin dolar fiyat biçiliyor. Şimdiden UPS ve Pepsi gibi markaların satın almak için taahhüt verdiği Semi, şehirler arası ve ulusal kargo şirketlerinin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version