Tesla‘nın satışını gerçekleştirdiği mevcut modellerinde bulunan Autopilot modundan muhtemelen haberiniz vardır. Peki, elektrikli kamyon Semi‘de çok daha agresif bir Autopilot modunun varlığını daha önce hiç duymuş muydunuz? 

Haber sitelerinin gündeminden hiç eksik olmayan Tesla CEO‘su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tesla Semi‘nin Autopilot modunda “Mad Max” özelliğinin bulunacağını belirtti. Her ne kadar filmin hayranlarını tebessüm ettirmiş olsa da Mad Max modu aslında pek de hayra alamet değil. 

Filmi izlemeyen veya hatırlamayanlar için…

Aşina olmayanlar için kısaca hatırlatacak olursak, Mad Max kocaman kamyonların ve arabaların birbirine çarparak ağır hasar vermeye çalıştığı, kıyamet sonrası distopik bir evrende geçen bir yapım.

Peki, Tesla Semi’nin Autopilot moduna bu isimde bir özellik neden eklendi dersiniz? Bu sorunun cevabı basit: Tıpkı sedan araçlarda olduğu gibi Mad Max, otomatik pilota alınan aracın agresif bir şekilde şerit değiştirmesini temsil ediyor. Nitekim aynı isimdeki filmde de kamyonlar hızlıca yan şeritteki aracın üzerine direksiyon kırarak saf dışı bırakmaya çalışıyordu.

Kör nokta sistemi umursanmıyor

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi Mad Max moduna alındığı zaman Tesla Semi’de mevcut bulunan kör nokta algılama sistemidevre dışı kalıyor ve şerit değiştirme algoritmasına öncelik tanınıyor. Autopilot’un tercih edilebilecek diğer modları arasında Standart ve Agresif gibi seçenekler de yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version