Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Roadster ve Model X‘in yanı sıra şehirlerarası taşımacılık sektöründe dengeleri değiştirmeye aday elektrikli kamyon modeli Semi üzerine de çalışmalarını sürdürüyor.

İçten yanmalı motor kullanmadığı için emsallerine nazaran çok daha hızlı ve atik olan kamyonun ne zaman satışa sunulacağı kesin olarak belli değil. An itibariyle mevcut prototipler deneniyor ve aracın kusursuz hale gelmesi için gerekli müdahaleler hayata geçiriliyor.

Bugün izleyeceğiniz video ise bir Reddit üyesi tarafından kaydedildi. Semi’nin ne kadar atik olduğunu arkadan gelen hızlanma sesiyle tahrik edici bir şekilde gösteren video, “Diğer büyük kamyon ve tır üreticilerinin işi zor” diye düşündürüyor doğrusu.

Elektrikli kamyon ağır ağır ilerlerken şoförün gaz pedalına abanmasıyla uzay mekiğini andıran bir ses çıkararak müthiş süratle hızlanıyor. Bu da Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Semi’nin 0’dan 100 km/s hıza sadece 5 saniyede ulaşabileceği şeklindeki iddiasını doğrular nitelikte. Tabii bu veri kamyonun arkasında herhangi bir çekicinin olmadığı durumlar için geçerli.

Ne zaman yollarda göreceğiz?

Her ne kadar büyüleyici gözüküyor olsa da Semi hakkında bilmediğimiz birçok detay var. Kamyonun ne zaman yollara çıkacağı ise bunların başında geliyor. Tesla’nın planları Semi’nin üretimine 2020 yılı itibariyle başlamak. 500 ila 800 kilometrelik farklı menzil seçenekleriyle satışa sunulacak olan kamyonun fiyatı da tıpkı donanım seçenekleri ve batarya dolum süresi gibi bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version