Tesla’nın elektrikli otomobil modellerini sıradan fiş ve kablo tesisatına kıyasla çok daha hızlı şarj edebilme olanağı sağlayan Supercharger isimli şarj istasyonları, araç sahiplerinin özellikle uzun yollarda fazla vakit kaybetmeden seyahat edebilmelerini mümkün kılıyor.

Öyle ki bugün Tesla kullanıcıları, ABD’nin bir ucundan diğerine Supercharger istasyonlarını kullanarak seyahat edebiliyorlar. Üstelik diğer şarj istasyonlarına kıyasla çok daha az vakit harcayarak.

Şu aralar ise Tesla, Supercharger ağını daha geniş bir coğrafyaya yaymak için düğmeye bastı. Şirketin CEO’su, dahi milyoner ve iş adamı Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada 2019 yılı içinde Supercharger ağının Avrupa’nın yüzde 100’ünü kapsayacağını müjdeledi.

Türkiye de listede var

ABD’den ithal edilen otomobillere fahiş oranda vergi uygulanması, şarj istasyonu ağının geniş olmaması ve dolar kurunun yükselmesi gibi etkenler, Tesla’nın Türkiye’de pek tutulamamasının sebepleri arasında yer alıyor. Ancak Musk’ın açıklamasına göre Türkiye de Supercharger ağına ev sahipliği yapacak.

Nitekim Twitter’dan kendisine yöneltilen bir soruya Musk, “Supercharger ağı önümüzdeki yıl Avrupa’yı baştan sona kaplayacak. İrlanda’dan Kiev’e, Norveç’ten ta Türkiye’ye kadar” diye cevap verdi.

40 dakikada yüzde 80 şarj!

Supercharger isimli şarj istasyonlarıyla Tesla modellerini sadece 40 dakika içerisinde yüzde 80 oranında şarj edebilmek mümkün. Bu sayede uzun yola çıkan ve mola vermek için bir benzinliğe uğrayan Tesla sahipleri, işlerini halledene kadar araçlarının tamamen şarj olmasını sağlayabilecekler.

2020 yılına geldiğimizde ise Supercharger ağının Afrika kıtasında da yaygınlaşması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version