Ekim ayının ilk günlerinde Tesla, yeni geliştirilen araç içi kamera kaydı teknolojisine ev sahipliği yapan 9.0 sürüm numaralı yazılım güncellemesini hayata geçirmişti. Yeni navigasyon seçenekleri, araba park halindeyken devasa araç içi ekranda oynanabilen klasik atari oyunları gibi birçok özelliği bünyesinde barındıran güncellemedeki tek eksiklik Navigate on Autopilot adı verilen, otomatik pilot modundayken navigasyon takip edebilme fonksiyonuydu.

Neyse ki aradan geçen süre zarfında Tesla, çıkışı merakla beklenen bu özelliği yayına hazır hale getirdi ve ABD’deki müşterilerinin beğenisine sundu.

Ne işe yarıyor?

Navigate on Autopilot özelliği sanılanın aksine Tesla modellerini tamamen sürücüsüz bir otomobile dönüştürmüyor olsa da, bu nihai hedefe çok yaklaştırıyor. Sürücünün sürekli kontrol ve gözetimi altında otobana çıktıktan sonra hiçbir müdahale gerektirmeden trafikte seyredebilen Tesla araçları şerit değiştirme, güzergah önerme ve otobandan yan yola çıkış yapma gibi görevleri yerine getirebiliyor.

Yalnız daha önce de belirttiğimiz üzere tüm bu süreçte sürücü halen daha aracı kontrol etmeyi sürdürmek ve olan bitene dikkat etmek zorunda. Örneğin Navigate on Autopilot yazılımı şerit değişimi önerdiği zaman sürücünün sinyal vererek bu hareketi onaylaması gerekiyor.

Örnek video yayınlandı

Bu arada Tesla, Navigate on Autopilot özelliğinin nasıl çalıştığını ve sürücünün işini nasıl kolaylaştırabildiğini gösteren örnek bir video yayınladı.

Şimdiden çok beğenilen özellik toplamda sekiz kamera, radar ve arabanın etrafını çevreleyen sensörlerin yardımıyla çalışıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version