ABD menşeli elektrikli otomobil girişimi Lucid Motors, önde gelen üreticilerden Tesla’nın eski üretimden sorumlu müdürünü bünyesine kattı. Buna göre Peter Hochholdinger artık Lucid Motors’un üretim müdürü haline geldi. Bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketine katılan Hochholdinger, Audi bünyesinde 24 sene çalışmış olmasıyla biliniyor.

Kariyeri gayet parlak

Otomotiv sektöründeki kariyerinin büyük kısmını üretim odaklı geçiren Hochholdinger 90’lı yılların ortalarında hız göstergesi üretimi ve testi süreçlerinde uzmanlık kazanmıştı. 2010’un ilk günlerinden bu yana Audi modellerinin üretiminden doğrudan sorumlu olan üst düzey yönetici sonraları Tesla ile birlikte yola devam etmişti. Elektrikli otomobil devinin seri üretim sürecinin sorunsuz devam etmesini sağlamıştı.

Bu noktada Hochholdinger’in üretimden sorumlu başkan olarak yükümlülükleri çok artmıştı. Model 3’ün haftalık üretim adedini yakalayabilmesi için canla başla çalışan yönetici, yatırımcı ve müşterilerden gelen yoğun talebi karşılamakta zorluk yaşamıştı. Sadece Model S ve Model X’in üretim hattını değil, Model 3’ün de üretimini hızlandırmaya çalışmıştı. Öyle ki ana fabrikanın dışında çadır kurmak ve Model 3’ü bu çadırlarda üretmek gibi “çılgınca” sayılabilecek fikirler de kendisine aitti.

Lucid Air adı verilen lüks sedan modeliyle çıkış yapan Lucid Motors, 2020’den itibaren ABD’nin Arizona eyaletindeki fabrikasında seri üretime geçmeyi planlıyor. 2016’nın son günlerinde ilk kez duyurusu yapılan elektrikli sedan modelinin en büyük rakibi ise Tesla Model S. Geleneksel Audi, BMW ve Mercedes marka içten yanmalı motorlu araçlar da aynı şekilde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version