Kullandığınız aracın menzil değerinin fabrika çıkış verisinden daha yüksek olmasını istiyorsanız, bunun için yeni bir araba satın almanıza gerek yok. En azından Tesla tarafından üretilen modellerden birine sahipseniz bu gayet de mümkün.

Elektrikli otomobil dünyasıyla ilgili haberleriyle bilinen Electrek sitesi, Tesla’nın mevcut Model Y isimli crossover modelleri için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladığını duyurdu. Bu güncellemeyle arabaların menzil değeri orijinalinden daha da yükseltilmiş.

İşin kötü tarafı menzil değerinin toplamda ne kadar arttırıldığına dair Tesla cephesinden henüz bir açıklama yapılmış değil. Ancak aracın Long Range, yani uzun menzilli paketini kullanan bir sürücü sıfır kilometre Model Y ile aynı menzil değerini yakaladığı bilgisini Electrek editörleriyle paylaşmış.

Sadece yazılımsal müdahale ile menzil artışı mümkün

Peki bu nasıl oluyor dersiniz? Donanımsal herhangi bir müdahalede bulunmadan, Wi-Fi üzerinden yüklenebilecek bir güncellemeyle Tesla mevcut modellerinin menzil değerini nasıl arttırabiliyor?

Güncelleme sayfasında yer alan açıklamaya bakacak olursak Tesla’nın yayınladığı güncelleme, motor ve klima kontrol sistemlerinin verimliliğini arttırmış. Hatırlanacağı üzere benzer bir müdahale de Model 3 için yapılmıştı. Tesla’nın mevcut model gamındaki en ucuz araba olan Model 3’ün menzil değeri 24 kilometre kadar arttırılmıştı.

Görünen o ki şimdilerde aynı güncelleme Model Y için de hayata geçirilmiş. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın her yerinde satılan Model Y’ler ilgili güncellemeden faydalanabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version