Tesla’nın mühendislik departmanının başındaki isim şirketten ayrılma kararı aldığını çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile duyurdu.

Piyasalarda şok etkisi yapan istifa kararı, elektrikli otomobil üreticisinin CEO’su Elon Musk’ın Model 3 sedan üretimiyle alakalı tüm sorumluluğu üstlendiğini açıklamasının ardından geldi.

Field: Ailemle vakit geçirmek istiyorum

Bir dönem Apple’da da çalışan Doug Field, Musk’ın tüm üretim sürecini eline almasının ardından inzivaya çekilip ailesiyle vakit geçirmek istediğini söyledi. Bu gelişme Tesla sözcüsü tarafından da teyit edildi.

46 yaşındaki Musk, bundan bir sene kadar önce Field’e hem mühendislik, hem de üretim departmanlarını ayırma fikrinin daha mantıklı olduğunu teklif etmişti. Her iki departmanı birleştirme fikrine sıcak bakmayan Musk, The Information sitesine verdiği demeçte üretim hattının kontrolünü direkt olarak üstlenmek zorunda kaldığını da açıklamıştı.

‘Dünyanın en üstün yetenekli mühendislerinden biri’

Attığı bir başka tweet’te ise Musk, Field’i “Dünyanın en üstün yetenekli mühendislerinden biri” olarak nitelendirmişti. Bakalım, Tesla’nın yönetici kadrosunda görev üstlenen böylesi bir ismin geri plana çekilmesi, şirketin gelecekteki gidişatını nasıl etkileyecek?

Bu arada 52 yaşındaki Field geçtiğimiz Mart ayında da işçilere gönderdiği bir e-posta ile gündeme oturmuştu. Model 3’ün bir türlü hedeflenen üretim adedine yaklaşamamasından ötürü “Bizden nefret edenlerin yanıldığını gösterelim!” şeklinde motive edici bir e-posta göndermişti.

3 Nisan tarihinde ise Tesla, son 7 gün içinde 2 bin 20 adet Model 3 ürettiğini açıklamıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version