Tesla’nın ürettiği araçlar fabrikadan çıktıktan sonra da sık sık yazılım güncellemesi alarak çeşitli güvenlik önlemleriyle donatılıyor. Çoğu geleneksel otomobil üreticisinin yapmadığı bu durum, Tesla Model 3 sahiplerinin Bekçi Modu, Köpek Modu ve Autopilot Navigasyonu gibi birçok ekstra özelliğe kavuşmasını sağlamış durumda.

Kazalara davetiye çıkarmamak için…

Son olarak Tesla dinamik fren lambası adını verdiği yeni bir güvenlik önlemini daha araçlarına dahil etti. Bu sayede arkadan gelen araba kullanıcılarını acil durumlar hakkında daha verimli bilgilendirebilmek mümkün olacak.

Buna göre Model 3 sürücüleri saatte 50 kilometreden fazla bir hızla seyahat ederken aniden frene basarsa bu yeni güvenlik önlemi devreye girecek.

Arabanın arka stop lambaları aniden yanıp sönecek ve arkadan gelen diğer sürücüleri aracın acil fren yaptığına dair uyaracak. Sadece arka stop lambaları değil, dörtlüler de aynı şekilde yanacak.

Benzer teknoloji bazı araçlarda mevcut

Aslında bu özellik Tesla Model 3‘ün haricindeki diğer bazı modellerde kullanılıyor, ancak genelde acil durum frenlerinde sadece dörtlü lambalar yanıp sönüyor.

Tesla daha farklı bir strateji izleyerek arka stop lambalarını da yanıp söndürme yolunu tercih etmiş. Eğer araba tamamen durursa dörtlüler gaz pedalına basınca veya elle dörtlüleri kapatınca yanıp sönmeyi durduracak.

Güvenlik konusunda çok iddialı

Şirketin CEO’su Elon Musk, Silikon Vadisi’nde temelleri atılan elektrikli otomobil markasının yollardaki en güvenli arabaları ürettiği iddiasında. Bu iddiayı korumak için de Tesla sürekli olarak bu tür güvenlik önlemleriyle araçlarını donatmak zorunda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version