ABD’de elektrikli otomobil pazarında Tesla’nın hakimiyeti diğer markaları tedirgin etmeyi sürdürüyor. Emisyon salınımı yapmayan, bu yönüyle çevre dostu olan ve çok uzun mesafeleri elektrikle kat edebilen elektrikli araçlardan Audi ve Jaguar da üretmiş durumda. Ancak ne yazık ki Tesla haricindeki hiçbir marka pastadan büyük pay kapmayı başaramıyor. Bu durum başka üreticileri de tedirgin ediyor olacak ki, Alman lüks otomobil markası Mercedes yeni modeli EQC’nin ABD pazarı için çıkışını erteleme kararı aldı.

Automotive News’te yer alan habere göre Mercedes Benz, Mercedes EQC’nin Amerikan müşterilere biraz daha geç sunacak. Bu kararın sebebi ise çok açık: Daimler AG’nin lüks markası, elektrikli otomobil pazarında Tesla ile kaşık atmaya henüz hazır değil. Çünkü Tesla dururken Amerikalıları Mercedes satın almaya ikna etmek hiç de kolay olmayacak.

Markanın ilk elektrikli modeli

Mercedes EQC, lüks markanın ilk tam elektrikli modeli olma özelliğine sahip. 2022’den önce tam 10 tane elektrikli model çıkarmayı planlayan Mercedes’in lüks kompakt crossover modelinin 2020’de görücüye çıkması bekleniyordu. Ancak açıklanan bu son erteleme kararıyla çıkış tarihi en erken 2021’e atıldı. Buna rağmen EQC’nin Avrupa pazarında hayli iyi satış rakamlarını yakaladığı söylenebilir.

 

 

The EQC was expected to hit U.S. showrooms by 2020 but with this announcement, American EV buyers who have been clamoring for the EQC will have to wait longer until 2021. On the other hand, the electric crossover has been selling well in Europe.

“In a recent direction from Daimler AG, it is a strategic decision to first support the growing customer demand for the EQC in Europe,” the automaker from Stuttgart said.

Aside from price, one of the cited reasons – and probably the most important – of Tesla’s dominance is vehicle range. The EQC’s 80-kilowatt-hour battery has a New European Driving Cycle range of 280 miles (451 kilometers). In comparison, the Tesla Model X 100D has an EPA range of up to 325 mi (523 km). Mercedes has yet to release an official EPA range figure.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version