Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’da yaptığı son paylaşım, elektrikli otomobil üreticisinin Daimler grubuna bağlı Mercedes Benz’le işbirliğine giderek tamamen elektrikten güç alan bir minibüs modeli geliştirebileceğine işaret etti.

Kamyon geliştirdiği bilinen Tesla şuana dek herhangi bir minibüs modeli üretmiş değil. Ancak Mercedes logosunu taşıyan Sprinter’in elektrikli versiyonu daha önce de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl Şubat ayından tanıtılan yeni nesil Sprinter’ın elektrikli sürümleri önümüzdeki yıl piyasaya çıkabilir.

Ortaya ilginç bir iş çıkacak

“Deli gibi benzin harcıyoruz, Tesla artık elektrikli minibüs üretmeli” diyen bir takipçiye verdiği cevapta Musk, Daimler/Mercedes’le çalışarak Sprinter’ın elektrikli versiyonunu geliştirebileceklerini belirtti. “Bu işe dahil olacağız” diyen Musk’ın açıklaması, Tesla’nın Mercedes Benz’le irtibata geçerek Sprinter modelinin elektrikli motora sahip farklı bir sürümünün yakın tarihte geliştirileceğinin işaretçisi olarak yorumlandı.

Şu aşamada Daimler cephesinden bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil. Kim bilir, belki de tüm bunlar sadece Musk’ın planıdır. Ancak otomobil devinin sözcüsünden Reuters’e yapılan açıklamada Musk’ın Sprinter modeline gösterdiği ilgiden memnuniyet duyulduğu da ifade edildi.

Mercedes: Tesla ile işbirliği yapabiliriz

Daimler CEO’su Dieter Zetsche geçtiğimiz ay Polonya menşeli bir gazeteye Tesla ile gelecekte işbirliği kurmaya açık olduklarını belirtmişti. Ki zaten iki firma birbirine pek de yabancı sayılmaz, çünkü Daimler 2009 yılında Tesla’nın yüzde 9.1’lik hissesini 50 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Bu hisseler 2017’nin Ekim ayında 780 milyon dolara satılmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version