ABD menşeli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, arabalarında kullanılan yazılım sistemi için yeni bir güncellemeyi daha yayına aldı. Yazılım versiyonu 9.0‘a yükselen arabalar birbirinden kullanışlı özellikleriyle sürücülerin hayatını artık daha da kolaylaştırmaya aday.

Aşama aşama dağıtılacağı belirtilen güncelleme ilk etapta Kuzey Amerika bölgesindeki Tesla sahiplerinin beğenisine sunulacak. Model 3, Model S ve Model X isimli modeller güncellemeyi şimdiden almaya başladı bile.

Talep edilen özellikler güncellemedeki yerini aldı

Peki, yeni güncellemede neler var? Öncelikle Tesla’nın müşteri geri dönüşlerine kulak asıp çokça istenen yeniliklere güncellemede yer açtığını belirtmekte fayda var.

Ağustos 2017 itibariyle seri üretim bandından inen ve Hardware 2.5‘e sahip olan herhangi bir Model S, Model X ve Model 3 artık ön kamerayı kullanarak kayıt alabilecek. Bu yolla alınan en fazla 10 dakikalık kayıtlar konsolun ön yüzüne takılı USB’ye depolayacak.

Kullanıcı arayüzü iyileştirildi

Yeni uygulama başlatıcısı, web tarayıcısı, takvim uygulaması gibi yenilikler de kullanıcı arayüzünde göze çarpan değişiklikler arasında yer alıyor. Özellikle akıllı telefonla entegrasyon konusu çok istenen bir özellikti, nihayet Tesla’lara gelmiş oldu.

Bundan böyle sürücüler enerji harcamasını gerçek zamanlı görebilecekleri gibi, akıllı telefonlarındaki bir konumu doğrudan araç içi ekrana yansıtabilecekler.

Güncellemeler WiFi ile

Autopilot isimli sürücüsüz seyahat modülünün de iyileştirildiği yeni yazılım paketini indirmek isteyen Tesla araç sahiplerinin herhangi bir WiFi ağına bağlanması yeterli olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version