Eskiden arabaların işlevi daha çok bizi A noktasından B noktasına taşımakla sınırlıydı, ancak günümüzde bu tablo inanılmaz derecede değişti. Her nesnenin birbirine bağlandığı internet evreninde arabalar da bu değişimden nasibini aldı. Navigasyon, bilgilendirme, müzik, trafik durumu ve çok daha fazlasına artık arabalar üzerinden ulaşabilmek mümkün.

Aslına bakılırsa tüm bu özellikler uzun süredir Tesla‘nın müşterilerine sunduğu avantajlar arasında yer alıyordu, ancak görünüşe göre ABD’li elektrikli otomobil üreticisi şimdilerde bu özelliği paraya çevirmenin peşine düşmüş bulunuyor.

‘Premium Connectivity’ paketi geliyor

Elektrikli otomobil dünyasıyla ilgili yaptığı haberlerle bilinen Electrek sitesi, Tesla’nın müşterileri için “Premium Connectivity” adını verdiği yeni bir özel paket geliştirdiğini duyurdu. Ek ücret ödeyerek bu paketi satın alan araç sahipleri, canlı olarak uydu üzerinden trafik durumu görselleştirmesi ve müzik yayını gibi avantajlardan faydalanabilecekler.

Şu aşamada bu paketin fiyatı net olarak belli değil, ancak Electrek’in sektördeki isimlerden elde ettiği bilgiler yıllık 100 $ civarında olacağına işaret ediyor.

Standart özellikler olduğu gibi duracak

Bu paketi satın almadığınız takdirde arabanızın internete bağlanmayacağını sakın sanmayın! “Standart Connectivity” paketi halen daha araçların internete erişimini mümkün kılacak. Ancak bu pakete sahip araçların navigasyonu daha basit olacak ve özellikleri kısıtlanacak.

Bir diğer iyi haber de şu: 1 Temmuz’dan önce Tesla aracı satın alan müşteriler internet özelliğinden faydalanabilmek için ekstra para ödemek zorunda kalmayacaklar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version