Günlük kullandığımız arabalar bizi A noktasında B noktasına taşımak için tasarlanmıştır. Ancak görünüşe göre yakın tarihte arabaların bizim için ifade ettiği anlam çok daha başka boyutlara taşınabilir. En azından Tesla CEO’su Elon Musk’ın amacı bu gibi gözüküyor.

Araç içi eğlence ekranından oyun oynanabilecek

Yola çıktığı günden bu yana sürekli olarak parlak fikirleriyle gündeme gelen Musk, en son bağımsız oyun Cuphead’in Tesla’lardaki araç içi eğlence ekranlarında oynanabilir hale geleceğini müjdelemişti. Keza Bethesda’nın mobil cihazlarda oynanan ve çok sevilen Fallout Shelter isimli yapımı da yakında Tesla modellerindeki yerini almaya hazırlanıyor.

Bu arada bilmeyenler için hatırlatalım: Yakın tarihe kadar Tesla’larda eski, nostaljik Atari oyunları oynanabiliyordu. Ancak yaşanan bir telif hakkı sorunundan ötürü oyunlar bilinmeyen bir vakte kadar erişime kapatıldı.

E3 2019 kapsamında yaptığı konuşmada ise Musk çok daha yenilikçi bir harekete imza attı ve YouTube uygulamasının yakın gelecekte Tesla araçlarının eğlence sistemine dahil edileceğini duyurdu. Şuan için Tesla’lara YouTube’un ne zaman geleceğine dair kesin bir tarih verilmiş değil, ancak bunun çok da uzun sürmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Muhtemelen bu yıl bitmeden yeni yazılım güncellemesi çıkmış olur.

Güvenlik için endişelenmeye gerek yok

Elde ettiğimiz bilgilere göre YouTube uygulaması sadece Tesla’lar park pozisyonundayken açılabilecek. Yani bu yeniliğin güvenliği noktasında endişe duymanız için ortada bir sebep gözükmüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version