ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, araç sahiplerinin tepkisini çekebilecek yeni bir adım attı. Buna göre yoğun bazı Supercharger istasyonlarına araçlarını çeken sürücüler, bataryalarını en fazla yüzde 80 oranında doldurabilecekler.

Henüz resmî olarak açıklanmayan bu durum, şirket içi bir yazışmanın Electrek sitesinde yayınlanmasıyla gün yüzüne çıktı. Tesla’nın tüm Supercharger ağının yaklaşık yüzde 17’sinde geçerli olması planlanan bu yeni durumla yoğunluğun azaltılması amaçlanıyor. Bu istasyonların da yüzde 8‘inde şarj dolum sınırı sürekli olarak yüzde 80‘de kalacak. Geri kalan yüzde 9‘unda ise sadece tatil günlerinde sınır geçerli olacak.

Yüzde 80’in üzerini şarj etmek pek de gerekli değil

Tesla’nın Supercharger ağına özel oluşturduğu web sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

Supercharger şarj istasyonları hızlıca enerji dolumu sağlar ve batarya dolmaya başladıkça kademeli olarak yavaşlar. Piller yeterli enerjiye kavuştuktan sonra arabanız otomatik olarak uyarı verir ve yola çıkmaya hazır hale gelirsiniz. Popüler güzergahların büyük çoğunluğunda Supercharger istasyonları bulunduğu için şarjınızı yüzde 80’in üzerine çıkarmak için beklemenize gerek yoktur.

Görünen o ki Tesla, “Aslında gerek yok” dediği yüzde 80’in üzerine şarj etme fikrini artık bazı istasyonlarında kalıcı olarak engelleyecek. Ancak bu çok kötü bir durum sayılmaz, çünkü sonuçta sürücülerin bekleme süresi kısaltılmış olacak.

Günün sonunda Tesla müşterilerinin alınan bu karara ne tepki vereceği ise merak konusu olmuş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version