Günümüzde satışı gerçekleştirilen sıfır kilometre çoğu modern otomobilde olduğu gibi Tesla modellerinde de gelişmiş güvenlik önlemleri için çeşitli kameralar mevcut. Mevcut bu donanımları çeşitli yazılım güncellemeleriyle sürekli olarak yenileyen ve daha stabil çalışır hale getiren Tesla, araç sahiplerinin işin kolaylaştırmayı sürdürüyor.

Sentry Mode için geri sayım başladı

Yeni geliştirilen ve “Sentry Mode” adı verilen özellik de bahsi geçen yazılım güncellemeleriyle Tesla’lardaki yerini almaya hazırlanıyor. Bu mod aktif hale geldiği zaman araç 360 derece video çekmeye başlayacak ve etrafında olup bitenleri eksiksiz bir şekilde kaydedecek.

Tesla CEO’su Elon Musk, arabasına kimliği belirsiz kişiler tarafından hasar verilen bir Model 3 kullanıcısının “360 derece video kayıt özelliği gelse ya?” şeklindeki serzenişine Twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

Enhanced Autopilot’a sahip tüm modellerde kullanılabilecek

Musk verdiği cevapta bahsi geçen özellik üzerine çalıştıklarını, proje sona erdiğinde araç içi kameralardan toplanan görüntülerin yazılımsal olarak 360 dereceye dönüştürüleceğini belirtti. Üstelik bu özellik Autopilot 2.5 donanımına ve Enhanced Autopilot özelliğine sahip tüm Tesla modellerinde kullanılabilir hale gelecek.

Bu modeller halihazırda 360 derece kamera görüntülerini sürücüye izletebiliyor, ancak kayıt özelliği bugüne dek kullanıma açılmadı. Hal böyle olunca kayıt özelliğini açmak Tesla için pek de zor olmayacak gibi gözüküyor.

Araç sahiplerinin merak ettiği soruların başında ise Sentry Mode özelliğinin aşama aşama mı, yoksa tek seferde mi kullanıcıların beğenisine sunulacağı geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version