ABD genelinde sürüş güvenliğini düzenleyen kuralları koyan ve hatalı olduğu tespit edilen araçlarla ilgili soruşturmaları yürüten devlet kurumu Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) bu günlerde Tesla’nın elektrikli modelleri üzerine soruşturma yürütüyor. Tesla araç sahiplerinin NHTSA’ya ilettiği şikayetlerde araçların aniden, istem dışı hızlandıkları bilgisi yer aldı. Her ne kadar şuana dek sadece 123 farklı araç sahibinden bu yönde şikayet alınmış olsa da NHTSA’ya göre bu hata 500 bin kadar aracı etkiliyor olabilir.

Hatanın tespit edildiği arabalar Tesla Model S, Model X ve Model 3 olarak gözüküyor. 2013 ila 2019 yılları arasında üretilen bu modellerde henüz neden kaynaklandığı tespit edilemeyen aniden hızlanma sorunu kazalara ve yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bu yüzden çok tehlikeli ve bir an önce def edilmesi gereken bir hata olduğunu söylemek abartı olmayacaktır.

Henüz kaza rapor edilmiş değil

İyi haber şu ki bu sorundan kaynaklı herhangi bir kaza şuana dek yaşanmadı. Ancak bu ilerde yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Mesela ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan bir Tesla kullanıcısı arabasını geri geri park ederken aniden hızlanmasından şikayetçi olmuş. Reuters’e çıkan haberde araç sahibinin park alanının hemen arkasındaki demir tellere çarptığı belirtildi. Yaralanma veya ölüm haberinin olmaması sevindirici.

Bu ve buna benzer daha birçok haber var. Garaj kapısının açılmasını beklerken aracın aniden öne atılması sonucu kaza riski yaşayan bir Tesla sahibi de haberlere konu olmuştu yine.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version