Araba kullanırken akıllı telefonunuzu kesinlikle kullanmamalısınız. Hele hele araç sürerken akıllı telefonunuz üzerinden oyun hiç oynamamalısınız! Ama diyelim ki arabanızı çalıştırdınız ve öylece oturuyorsunuz veya park halindeyken birinin gelmesini bekliyorsunuz.

Boş boş oturmanızı istemeyen Tesla, eski nostaljik Atari oyunlarını elektrikli otomobillerinin araç içi ekranına dahil etmiş bulunuyor. Üstelik bu oyunları oynamak için aracın direksiyonunu devasa bir kumanda olarak kullanabilmeniz de mümkün.

Pek de yeni bir haber sayılmaz

Aslına bakılırsa bu gelişme Tesla araçlarına aşina olanlar için pek de sürpriz bir gelişme değil. Geçen sene Ağustos ayında ABD’li elektrikli otomobil üreticisi bir dizi Atari oyununu V9.0 numaralı güncellemeyle birlikte araçlarda oynanabilir hale getirmişti.

Araç seyir halindeyken oynanamayan bu nostaljik oyunlar ekrandaki “Hakkında” kısmında bulunan gizli bir sekme üzerinden erişilebiliyordu.

‘TeslAtari’ adı verildi

Şimdilerdeyse Tesla, herhangi bir oyun abonelik servisiymiş gibi başka Atari oyunlarıyla TeslAtari‘yi güncelledi. Yeni eklenen orijinal oyunlar arasında Missile Command ve Asteroids de yer alıyor. Tüm oyunların detaylı listesi henüz açıklanmış değil, ancak Super Breakout oyununun da ismi listede geçiyor.

Hatırlanacağı üzere Tesla daha önce sevilen Atari oyunları arasında yer alan Pole Position‘u araçlarından kaldırmıştı. Yeni yayınlanan reklam filminde gözler bu klasik oyunu aradı ama görünen o ki oyunun kaldırılmasına yol açan telif hakkı sorunu hala daha çözülebilmiş değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version