Bir zamanlar ABD’nin önde gelen otomobil üreticileri arasında yer alan Sebring, günümüzde yok satan Tesla’nın atası sayılabilecek bir elektrikli model geliştirip piyasaya sürmüştü. 1970’li yıllarda satılan bu Sebring CitiCar isimli bu model şimdilerde BarnFinds.com ilan sitesi üzerinden yeni sahibini arıyor.

Sadece 122 mil, yani yaklaşık 196 kilometre mesafe kat etmiş olan araba inanılmaz temizlikte. Fakat tek bir kusuru söz konusu: Yeni bataryalara ihtiyacı var.

1976 yılında görücüye çıktı

Sebring, takvim yaprakları 1975’i gösterdiğinde ABD’nin en büyük altıncı otomobil üreticisiydi. O dönemler ABD Enerji Bakanlığı ile işbirliği yaparak CitiCar’ı geliştiren üretici, 1976 yılında ilk modeli yeni sahibine teslim etti. Sadece iki kişilik olan, çok kısa mesafeleri çok düşük hızlarda kat edebilen araba evden ofise gidecek kişiler için ideal gözüküyordu.

Nitekim satışa çıkan 1976 model araba da gerçek bir zaman kapsülü gibi duruyor. Klimalı torpido gözü olan aracın boyası, gövdesi, jantları, iç döşemeleri ve göstergeleri ilk günkü temizliğinde. Keza aracın sunroofu da mevcut. Sadece yeni batarya ve frenlere ihtiyaç duyuyor, o kadar.

Günümüzle kıyaslanamayacak kadar güçsüz

Tork gücü yüksek bir elektrikli modelle karşılaşacağınızı sanıyorsanız, üzgünüz. Bu küçük arabanın sadece 5 beygir gücü var ve en fazla 50-70 km/s arası hız yapabiliyor. Menzil mesafesi de aynı şekilde, tek şarjla 60-70 kilometre kadar. Çok etkileyici rakamlar değil elbette ama aracın üretildiği 1976 yılına göre iyi değerler olduğunu söyleyebilmek mümkün.

ABD’nin Ohio eyaletinde satışa sunulan araba için istenen rakam 3 bin 950 dolar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version