ABD menşeli elektrikli lüks otomobil üreticisi Tesla, bugüne dek hep ürettiği spor otomobillerle adından bahsettirmeyi başardı. Son dönemde model çeşitliliğini zenginleştirmek için düğmeye basan kuruluş, elektrikli kamyon modelini satışa hazır hale getirmek için halen daha çalışıyor. Peki, Tesla’nın hiç elektrikli kamyonet geliştirebileceğini düşünmüş müydünüz?

Şimdiye dek tamamen elektrikten güç alan bir kamyonet planıyla ilgili kesin tarih vermemiş olan olan Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda 2019 yılında bir prototipi çıkartmak için sabırsızlandıklarını belirtti.

Birçok model üretildi, kamyonet hariç…

Roadster, sedan ve hatta crossover modelleri üreten Tesla şimdiye dek herhangi bir kamyonet modelini geliştirebilmiş değil. Hal böyle olunca Tesla hayranları arasında elektrikli kamyonet için ciddi bir beklentinin varlığı öz konusu.

Daha önce de açıklama yapmıştı

Geçtiğimiz Nisan ayında Musk, Tesla’nın 18 ila 24 aylık bir süre zarfı içinde yeni pikap kamyonet modelini tanıtabileceğini söylemişti. 11 Aralık tarihli Twitter paylaşımında işaret edilen 2019 yılı, bu zaman aralığının içinde kalıyor.

Yeni yılı Tesla’nın elektrikli kamyonet prototipiyle girmek isteyen fanların bir süre daha beklemesi gerekecek. Çünkü yeni modelin ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Fremont şehrindeki Tesla fabrikalarında üretilmesi için gerekli hazırlıkların tamamlanması gerekiyor.

Bakalım, elektrikli kamyon modelinde olduğu gibi elektrikli kamyonet modeliyle de Tesla yeteri kadar ön sipariş talebi almayı başarabilecek mi? Bunu zaman içerisinde ancak öğrenebileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version