Geçtiğimiz hafta Tesla Model Y‘nin lansmanını izleyenler, Tesla’nın yeni çıkaracağı pickup kamyonet modeline ait teaser fotoğrafını da görme imkânını yakaladılar. Crossover modelinin sunumu tamamlandıktan sonra Tesla yöneticileri, Blade Runner filminin bitiş sahnesini ekrana yansıttılar. Birkaç kare sonra ise haberin görselinde yer alan fotoğraf ekrana geldi, fakat kimse bunu o an fark edemedi elbette.

İnsanlar Tesla CEO‘su Elon Musk‘ın Twitter’dan yaptığı bu paylaşımla bahsi geçen pickup modelinin varlığından haberdar oldular.

Neden Blade Runner?

İzleyenler bilir, Blade Runner sinema tarihine “cyberpunk” filmi olarak adını altın harflerle yazdırmış bir yapım.

Parlak mavi renkli ışıkların bol miktarda kullanıldığı bu tür filmlerin başını çeken Blade Runner, bu yönüyle Tesla’nın yeni elektrikli kamyonet modelinin tasarımına da ilham kaynağı olmuş durumda. Gerçekten de çizgilerine baktığımız zaman bir kamyonet için seçilen bu tasarımın çoğu kişi tarafından fütüristik bulunacağı kesin.

Tesla Semi olabilir mi?

Hatırlanacağı üzere Tesla bundan 2 sene kadar önce, 2017 yılında Tesla Semi adını verdiği kamyonet modelinin eskiz çizimlerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Aradan geçen süre zarfında Semi’den başka bir haber daha gelmedi.

Bu arada Reddit kullanıcısı TheAmazingAaron bahsi geçen fotoğraftan dikkat çekici çıkarımlarda bulundu. Görseldeki “T” logosunun kamyonetin arka havuzunda yer aldığını, parlak ışıkların da bu havuzu çevrelediğini belirten kullanıcıya göre bu aydınlatmaların bir kısmı arka fren lambası ve sinyalleri de içerecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version