ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Enhanced Summon adı verilen ve otomatik park özelliğini arabalara kazandıran güncellemesini geçtiğimiz sene göstermişti. Kendi kendine park edebilen arabalar bu özellik sayesinde otoparkta kendi kendine gezinip boş park yeri bulabiliyor, park levhalarını da okuyabiliyordu.

Evcil hayvan veya otomatik vale gibi!

Aynı dönemde Tesla CEO’su Elon Musk, geliştirdikleri yeni güncellemeyle birlikte modellerin sürücünün akıllı telefonundan gönderilen lokasyona kendiliğinden gelebileceğini de müjdelemişti.

Araçları bir nevi otomatik vale veya sahibini takip eden evcil hayvan haline getiren bu güncelleme şimdilerde ABD’li müşterilerin kullanımına açılmak için gün sayıyor. Musk, önümüzdeki hafta itibariyle güncellemenin yayınlanacağı haberini verdi.

Ekstra para ödeyenler faydalanabilecek

Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus şu: Enhanced Summon özelliğinin sadece Enhanced Autopilot veya Full Self-Driving paketlerinden herhangi birini satın alan müşterilerce kullanılabilecek. ABD’deki Tesla’lardan sonra yavaş yavaş yurtdışındaki diğer bölgelerde de bahsi geçen özellik kullanıma sunulacak.

Bu arada otomatik park özelliği güvenlik maksatlı uygulanan bazı kısıtlamalara da sahip. Mesela aracın kendi kendine park etmesini istiyorsanız, sadece otoparklarda bu özelliği kullanabiliyorsunuz.

Keza arabanın bulunduğunuz konuma gelmesi için araçla aranızdaki mesafe en fazla 45 metre olabiliyor. Örneğin bir AVM’nin A kapısından çıktıysanız, aracınız da B kapısındaysa, bu özelliğin pek işe yaramayacağı söylenebilir. Yine de Tesla araçlarının neler yapabileceğini göstermesi açısından bu güncelleme gayet olumlu karşılandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version