Gelişen teknoloji sayesinde her geçen gün kullandığımız arabalar daha akıllı hale gelmeye devam ediyor. Ancak bu beraberinde güvenlik açıkları sonucu araçların hacklenip ele geçirilmesi gibi olumsuz neticeleri de getirebiliyor. Türkiye’de yaşıyorsanız işiniz zor, ancak ABD veya Avrupa’da yaşıyor ve bir Tesla sürüyorsanız elektrikli otomobil üreticisinin iOS uygulamasını artık daha güvenli hale getirme kararı aldığını bilmek içinizi rahatlatabilir.

Birçok şirket 2FA yöntemini kullanıyor

Bizzat Tesla CEO’su Elon Musk tarafından Twitter’dan yapılan açıklamaya göre Tesla’nın iOS uygulamasına iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi getirilecek. Bu sayede e-posta ve şifreyi doğru giren kullanıcıların bir de telefonlarına gelene SMS’i uygulamaya girmeleri gerekecek.

Kısaca 2FA olarak da adlandırılan bu doğrulama sistemi aralarında Steam, Epic Games, Google ve Microsoft’un da bulunduğu birçok şirket tarafından kullanılıyor. Keza önde gelen çoğu kripto para borsasının da benzer doğrulama sistemleri mevcut.

Güncellemenin tarihi henüz bilinmiyor

Şuan itibariyle iOS için Tesla uygulamasına ne zaman güncelleme geleceği bilinmiyor. Ancak Musk’ın açıklamasında bu özelliğin utanç verici derecede çok geç kaldığını belirtmiş olduğunu hesaba katarsak, yakında hayata geçirileceği tahmininde bulunabiliriz.

Bu arada bilmeyenler için belirtelim: Tesla’nın akıllı telefon uygulaması aracılığıyla arabada çalan müziği kontrol etmek, ışıkları açıp kapatmak, arabanın kilidin açıp kapatmak ve aracın konumunu görebilmek mümkün. İki aşamalı doğrulama özelliğinin gelmesi sayesinde bunlara kötü niyetli hackerların erişimi engellenmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version