Tesla’nın yarı otonom sürüş teknolojisi için geliştirdiği Autopilot sistemi birbirinden karışık donanımların uyum içinde çalışmasını gerektiriyor. ABD’li elektrikli otomobil üreticisi de bu yenilikçi sistemi sürekli olarak geliştirerek daha yetenekli hale getirme noktasında hayli çaba sarf ediyor.

Nitekim Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Autopilot için geliştirilen yeni işlemcinin önümüzdeki 6 ay içinde hazır hale geleceğini ve satışa çıkacak yeni araba modellerinde yer alacağını duyurdu.

Twitter üzerinden doğrulandı

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda üretim bandından inecek yeni modellerde bahsi geçen yeni işlemci setinin kullanılacağını doğruladı.

Bu sisteme güç veren sensörler üzerinden herhangi bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor. Tek bilinen, mevcut Autopilot bilgisayarının yeni versiyonla değiştirileceği. Bahsi geçen yeni işlemci o kadar güçlü olacak ki, Autopilot’un performansı yüzde 500 ila 2000 arasında değişen miktarda artacak.

Ücretsiz değişim avantajı var

Fabrikadan yeni çıkan arabalarda Autopilot’un son sürümü yer alacak, peki ya mevcut Autopilot’lu müşteriler ne yapacak?

Tesla’nın bu soruna çözümü, aracını satın alırken otonom sürüş paketi için ekstra ödeme yapan müşterilere ücretsiz değişim fırsatı sunmak. Sürücüsüz otomobil paketini almayanlar ise ekstradan 5 bin dolar ödeme yaparak yeni işlemcinin avantajlarından faydalanabilecekler.

Yeni geliştirilen işlemci seti hakkında detaylı bilgi henüz gün yüzüne çıkmış değil. Muhtemelen ilerleyen günlerde, Tesla’nın yeni otomobilleri güncel Autopilot işlemcisiyle banttan inmeye başladığında daha fazla bilgiye ulaşmış olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version