Elektrikli otomobillerin çevre dostu bir ulaşım yöntemi olarak dünya genelinde her geçen gün artan bir ilgiye mazhar olduğu herkesin malumu. Ancak bu arabaların en büyük dezavantajı, sahip oldukları güç arttıkça karbon ayak izi salınımının da aynı ölçüde artıyor oluşu. Normalde elektrikli arabalar güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları aracılığıyla da şarj edilebiliyor, ancak bu yöntem ne yazık ki pek yaygın değil. Fakat görünüşe göre Tesla bu durumu değiştirmekte kararlı.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisinden yapılan son duyuruda, yeni geliştirilen V3 Supercharger şarj istasyonunun Las Vegas’ta kurulduğu ve güneş enerjisinin de yardımıyla 1,500 kadar Tesla modeline güç verebileceği belirtildi.

Ünlü kumarhanenin yanı başına kuruldu

Süperşarj istasyonu Las Vegas’ın ünlü kumarhane ve otellerinden Caesars Palace’in hemen yakınında konumlandırılmış. Bu sayede kumarhanenin 2025’e kadar karbon emisyon salınımını yüzde 30 oranında azaltabilmesi de mümkün olacak.

İstasyon ise hem piller, hem de güneş enerjisi sayesinde araçlara güç verecek. Gündüz zaten sürekli güneşli olan Las Vegas’ta güneş enerjisinden alınan güçle arabalar şarj edilecek, gece ise Tesla’nın kendi geliştirdiği ve Powerpack adını verdiği aküler devreye girecek.

5 dakikada 120 kilometre menzil!

Sadece 5 dakikalık şarjın ardından arabaların 120 kilometre kadar menzile ulaşmasını sağlayan V3 Supercharger istasyonları 250 kW’a kadar güç aktarımı gerçekleştirebiliyor. Bu yönüyle Tesla sahiplerinin diğer elektrikli otomobil kullanıcılarına kıyasla hayli şanslı olduğu söylenebilir.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version