Elektrikli araç pazarının lideri konumundaki Tesla’ya rakip model geliştirmeye çalışan geleneksel otomobil üreticileri arasına BMW de katıldı. Bugüne dek i3 ve i8 modelleriyle elektrikli pazarına göz kırpan BMW, şimdilerde iNext EV konsept modelini yollara çıkmaya hazır hale getireceğini duyurdu. Buna göre yeni nesil iNext EV tek şarjla 700 kilometre menzile sahip olacak. Aracın ise 2021’den itibaren satışa sunulması bekleniyor.

BMW hayranlarını heyecanlandıran bu haberin kaynağı AutoExpress sitesi. Bahsi geçen elektrikli SUV konsepti iNext, hemen hemen BMW X5’le aynı cüsseye sahip olacak. SAE Level 3 otonom sürüş teknolojisiyle müşterilerin karşısına çıkması planlanan aracın menzili ise 700 kilometre olarak belirlenmiş.

Bahsi geçen SAE Level 3 otonom sürüş teknolojisi, sürücünün yalnızca gerekli görülen nadir durumlarda direksiyona müdahale etmek zorunda kaldığı seviyedeki yazılımlara verilen isim. iNext, ilerleyen dönemde Level 4 veya 5’e de yükseltilebilecek.

iNext, BMW’nin yeni modüler mimarisine sahip olacak

Elektrikli, plug-in hibrid ve fosil yakıtlı olmak üzere üç farklı güç ünitesini destekleme kapasitesine sahip olan yeni bir platform geliştiren BMW, iNext’i de bu platform üzerine inşa edecek.

Herhangi bir araca rahatlıkla uyarlanabilen platformda 60 kWh’den 120 kWh’ye kadar farklı boyutlarda bataryalar konumlandırılabilecek. Şuan için elimizde net bir bilgi olmasa da iNext’in 134, 255, 355 ve son olarak 433 beygir olmak üzere 4 farklı güç kapasitesiyle satışa çıkması kuvvetle muhtemel. Buna ek olarak tam 3 motorlu süper lüks model 800 beygir güce çıkabilecek!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version