Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) şu sıralar sessiz sedasız çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Alman mühendislik şirketi FEV ile işbirliğine giden yerli otomobil girişimi, bu sayede araç geliştirme sürecini hızlandırmış olacak.

Tamamen elektrikten güç alacak ve yerli imkânlarla geliştirilecek TOGG’un FEV’le işbirliğini ise geçtiğimiz Pazartesi günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu.

FEV’in Türkiye ofisiyle anlaşmaya gidildiğini basın mensuplarıyla paylaşan Varank, TOGG’un merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi’nin bu anlaşmayla birlikte uluslararası otomobil ve teknoloji firmaları için yeni bir “hub” olacağı değerlendirmesinde de bulundu. Bilindiği üzere Bilişim Vadisi, İstanbul’a çok yakan Gebze’nin kuzeybatısında yükseliyor.

Teknoloji ve otomobil ekosistemi oluşuyor

Öte yandan Bilişim Vadisi’nde otomobil ve teknoloji ekosistemi de yavaş yavaş oluşmaya başladı. TOGG’la işbirliğine giderek teknoloji tedariği sağlamak isteyen uluslararası teknoloji firmaları birer birer Bilişim Vadisi’nde ofis açmaya başlamış durumdalar.

Öyle ki Varank’ın açıklamasına göre geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana Bilişim Vadisi’nde ofis açmak için başvuran firmaların sayısında yüzde 50’lik bir artış yaşanmış. An itibariyle 112 tane firma faaliyetlerine bu dev kampüste devam ediyor.

Yeni girişimlere destek için kesenin ağzı açıldı

Teknoloji üzerine ürün geliştiren girişimler için bir merkez haline gelmeye başlayan Bilişim Vadisi’nde faaliyet gösterecek firmalara verilecek destekler de Varank’ın açıklamalarında yer aldı. Buna göre Varlık Fonu bütçesinden ulaşım, iletişim, IoT, finan, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlarda projeleri desteklemek için 100 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version