Togg nasıl şarj olacak sorusu, cevabını en çok merak ettiğimiz sorulardan birisi. Zira araç için çok fazla bir zaman kalmadı. 2023 yılında yeni yerli otomobilimizin satın alınabilir olduğunu göreceğiz. Artık yollara inecek olan aracı tercih eden sürücüler ise modelin nasıl şarj olabileceğini araştırmaya başladı.

Neyse ki Togg için düzenli olarak bilgilendirmeler yayınlanıyor ve bu gibi sorular da cevap buluyor. En son şarj sorusu için bir video yayınlanmıştı. Yayınlanan bu videonun sonunda, aracı nasıl şarj edebileceğimizi ve seçeneklerimizin neler olduğunu öğrenmiş olduk. O zaman bakalım yerli otomobil nasıl şarj olacakmış.

Togg Nasıl Şarj Oluyor?

Paylaşılan video değerlendirildiği zaman, aracı şarj etmek için 3 ayrı yöntemimiz olduğunu görüyoruz. Videoda olduğu gibi sıra ile bu yöntemleri paylaşalım.

İlk yöntem standart priz üzerinden yapılan şarj. Bu yöntemde şarj kablosunun bir ucunu prize bir ucunu ise araca takıyorsunuz. Önce prize takmanız sonrasında araca takmanız gerekecek. Bu şekilde şarj daha ucuz olacak ama 24 saate kadar şarj sürecek deniyor.

İkinci yöntem ise duvara montaj edilebilen AC cihazlarla şarj etme yöntemi. Bu yöntem en ideali gibi duruyor. Zira AC şarj ile süre bir hayli kısalacak. Bir soketi Ac cihazı ve bir diğer ucu da araca takacaksınız. Bu şekilde 3-6 saat içerisinde aracın şarj olması mümkün olacak. Muhtemelen Togg şarjı için en çok kullanılan yöntem de bu olacak.

Son yöntem ise DC şarj olacak. 600 farklı noktaya kurulacak olan Trugo şarj istasyonları üzerinden de sunulacak olan DC şarj, en hızlı şarj yöntemi olacak. Araç sadece 25 dakika içerisinde %80 pil doluluğuna kadar çıkabilecek. İlk aşamada 1000 şarj istasyonunun kurulması bekleniyor. Ama sayı sürekli olarak artacaktır. Yine DC şarj da bir hayli sık kullanılacak gibi duruyor.

Togg nasıl şarj oluyor sorusunun cevabını da böylece almış olduk. Resmi olarak paylaşılan videoyu da yine yazı içerisine ekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version