Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformları “TOGG’un fiyat listesi belli oldu” başlıklı haberlerle çalkalanıyor. Peki gerçekten TOGG’un fiyatı açıklandı mı?

Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobilinin ne kadar ücretle satılacağı, uzunca bir süredir merak konusuydu. Bu zamana dek birçok asparagas ve söylenti haber ortaya atıldı. Bugün gündem olan bir haberde ise Fatih Altaylı’nın kulis bilgileri kaynak olarak gösterildi. Resmî olmayan rakamlara göre TOGG’un dolu, boş ve full paket fiyatı aşağıdaki gibi olacak:

TOGG giriş seviyesi, boş paket fiyatı: 180 bin TL
TOGG orta seviye, dolu paket fiyatı: 216 bin TL
TOGG en üst, full paket fiyatı: 252 bin TL

Daha önce de belirttiğimiz üzere bu rakamlar kesinleşmiş değil. Ortada henüz TOGG’un üretileceği fabrika bile yok. Araçta yer alacak donanımların listesi de henüz netlik kazanmamış durumda. Bu yüzden TOGG’un fiyatına dair yorum yapmak veya tahminde bulunmak için henüz çok erken.

Fiyatı ucuz olursa çok satar

Türk milletinin teveccüh ve takdirini kazanmaya aday olan TOGG’un vatandaş nezdinde en önemli kriteri, fiyatı. Malum olduğu üzere sıfır otomobil fiyatları çok pahalı. Eğer TOGG görece olarak ucuza satılırsa halk tarafından benimseneceği aşikar.

TOGG ile kıyaslamak gerekirse Türkiye’de satılan sıfır kilometre elektrikli otomobil fiyatları şu şekilde:

Renault ZOE: 230 bin TL
Porsche Taycan 4S:  1 milyon 590 bin TL
Mini Cooper Electric SE: 355 bin TL

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version