Sürücüsüz otomobillere gelecekte daha sık rastlayacak gibiyiz. Aralarında Google ve Apple‘ın da bulunduğu birçok teknoloji devi ciddi miktarda AR-GE yatırımını sırf bu alana yönlendirmeye devam ediyor.

Fakat bir arabaya sürücüsüz hareket edebilme yeteneğini kazandırmak, trafikte etrafındaki nesneleri tanımlayabilmeyi öğretmek ve kaza yapmadan bunları arasından geçip gidebilmesini sağlamak sanıldığı kadar kolay değil. Üstelik bu alanda çalışabilecek yetkinliğe sahip mühendis ve yazılımcı sayısı da hayli sınırlı.

Hal böyle iken Kanada‘nın önde gelen bilim yuvalarından Toronto Üniversitesi, sürücüsüz otomobillerle ilgili bir kurs açma kararı aldığını duyurdu.

Hızla büyüyen bir alan

Digital Trends muhabirine açıklama yapan Toronto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Steven Waslander, bu kursu açmalarına gerekçe olarak otonom araç sektörünün hızla büyümesini ancak buna rağmen hala yeteri kadar yönlendirici materyalin bulunmamasını gösterdi.

Waslander “Adeta patlama yapmış bir sektör, ancak ciddi manada materyal eksikliği mevcut” dedi.

Kursun sonunda bitirme sınavı olacak

Çoğunlukla mühendislik fakültesi öğrencilerinin hedeflendiği kurs kapsamında dijital haritaların oluşturulması, bilgisayar görüşü, arabanın otonom hareket edebilmesini sağlayacak yazılımların kodlaması gibi çeşitli alanlarda dersler verilecek.

Kurs sona erdiğinde ise öğrencilerden simüle edilmiş bir pist üzerinde kendi kendine hareket edebilme yeteneğine sahip sanal bir otomobil tasarlayabilmeleri bekleniyor.

Sürekli büyüyen bir sektör olduğu için bu tür kursların giderek artan bir sıklıkla öğrencilerin erişimine açılması gayet olağan.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version